BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE

De "Wijk-Uit" is het maandelijkse programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus.

De BoodschappenPlusBus biedt senioren begeleid vervoer naar verschillende winkelgebieden.
Daarnaast worden er wekelijks meerdere uitstapjes georganiseerd.

Met deze hulp kunnen senioren blijven deelnemen aan het dagelijks leven en blijft men in de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten.

De dienst BoodschappenPlusBus wordt in Beverwijk en Wijk aan zee uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.
Het is een landelijk initiatief van het Nationaal Ouderenfonds.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt senioren bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Deelnemers van de BoodschappenPlusBus worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Er gaan altijd 2 begeleiders mee om u bijvoorbeeld te helpen met in- en uitstappen.

Enthousiaste vrijwilligers maken deze dienst mogelijk.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven?
U kunt ons bellen, 0251 - 22 22 22, voor de "Wijk-Uit" editie. Inschrijving is kosteloos.
U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Hoe werkt het
U kunt zich opgeven voor de uitstapjes/boodschappen op werkdagen tussen 09.00 – 13.00 uur. Telefoonnummer 0251 - 22 22 22.

• Voor de uitstapjes/boodschappenrit moeten zich minimaal
5 personen aanmelden, tenzij anders vermeld in het programma.

•LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• Als het uitstapje/boodschappenrit niet doorgaat dan wordt u
2 werkdagen voor het uitstapje/boodschappenrit gebeld.
• De kosten vindt u in de editie. Deze kosten betaalt u aan de begeleider.
• En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
• Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% in rekening.
• Houdt u er wel rekening mee dat door uw annulering het uitstapje misschien niet door kan gaan en wij andere deelnemers moeten teleurstellen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald.
Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of sinaasappelsap.

Afzeggingen voor de uitstapjes
De laatste tijd krijgen we afzeggingen voor de uitstapjes en vaak ook op het laatste moment.
We willen u er op attenderen dat we elke maand veel moeite doen om iedereen in te delen.
Wij gaan er dan ook vanuit dat u deze (mid)dag vrijhoudt. Zijn er medische redenen, dan is het vanzelfsprekend dat u afbelt.
Het kost ons veel tijd en moeite om de gaatjes weer op te vullen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe.

Attentie:
• Geef bij inschrijving aan als u een rollator meeneemt.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.
• Contactpersoon:
Wilt u er altijd voor zorgen dat u een naam en telefoonnummer van een contactpersoon bij u heeft als u met ons op pad gaat! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen.


Uitstapjes maart 2018

* Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Winterweer
De PlusBus rijdt niet als het door sneeuw, gladheid of extreme kou onverantwoord is.

Was Getekend, Annie MG Schmidt – voor inschrijving.
Inschrijven kan t/m dinsdag 6 maart 2018
Een musical over Nederlands meest geliefde schrijfster Annie M.G. Schmidt. Iedereen kent de bekende nummers als: Op een mooie Pinksterdag, Margootje en Vluchten kan niet meer. Maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Simone Kleinsma geeft in “Was getekend, Annie M.G. Schmidt” met haar stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal gestalte aan Annie M.G. Schmidt. Ze blikt samen met haar zoon Flip (William Spaaij), terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.
De PlusBus brengt u naar Het DeLaMar Theater in Amsterdam voor een voorstelling.
Wilt u ook mee dan kunt u zich aanmelden. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
Kosten: Tussen € 55,00 en € 65,00 (dit is afhankelijk van de beschikbare kaarten).
Zodra er genoeg deelnemers ingeschreven staan wordt er contact opgenomen om een datum te bepalen. De kaarten voor de voorstelling dienen vooraf betaald te worden.
Voorstellingduur: circa 3 uur inclusief pauze.

Uitstapjes

Donderdag 1 maart - Amsterdam Lookout *
Kent u het oude Shell-gebouw aan de overkant van het IJ nog? Dat is tegenwoordig A’DAM Lookout. Hier heeft u een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. U kunt het historische centrum van de stad met de grachten zien, de dynamische haven en het unieke polderlandschap. De interactieve tentoonstelling over Amsterdams geschiedenis en cultuur geeft achtergrond informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de Amsterdam toren. Op het dak staat Europa’s grootste schommel. Na dit letterlijke hoogtepunt wandelen we naar Eye aan de overkant van de weg. Hier drinken we nog wat in het restaurant met uitzicht over het IJ.
U wordt opgehaald tussen 12.15 uur en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief digitale foto en exclusief consumpties).

Dinsdag 6 maart - De Hollandsche Manage
In het Levend Paardenmuseum, De Hollandsche Manage, wordt het verhaal verteld van de wereld van het paard. Onderwerpen als de paardhouderij, de (klassieke) paardrijkunst en de historie van deze bijzondere stadsmanege. Als oudste, nog in gebruik zijnde, stadsmanege leent dit hippische monument zich uitstekend om lokale historie te delen met haar bezoekers. Naast het museumbezoek wordt de manege ook dagelijks bezocht door vele ruiters uit de stad en directe omgeving. Vanuit de foyer heeft u hier zicht op. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn i.v.m. traplopen.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.
Kosten: € 22,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie in de foyerbar).

Woensdag 7 maart - Het Koninklijk Paleis in Amsterdam
Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van de koninklijke gasten. Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw. Op de terugweg drinken we koffie bij Kaatje. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Met museumkaart: € 18,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Donderdag 8 maart - Route door Gooi en Vechtstreek
Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland.
Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is een mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 34,50 (inclusief lunch)

Dinsdag 13 maart - Stadsrondvaart Leiden
Een leuke stadsrondvaart door de grachten van Leiden. De tocht voert langs, historische plaatsen, molens, oude huizen, prachtige schepen, de Hortus Leiden, de Sterrenwacht en alle woonboten. De schepen zijn extreem laag en kunnen daardoor onder alle bruggen door. Bij mooi weer kan het transparante dak eraf, deels of helemaal. Rondom is ieder schip uitgerust met goede hete luchtverwarming voor koudere dagen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Woensdag 14 maart - Rijksmuseum *
De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. De Nachtwachtzaal is speciaal ontworpen voor Rembrandts beroemde schuttersstuk, dat de geschiedenis is ingegaan als het keerpunt in zijn carrière en als het beste voorbeeld van zijn geniale oorspronkelijkheid.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis bent.
Kosten: € 26,00 (inclusief entree). Met museumkaart: € 12,00 (inclusief entree)

Donderdag 15 maart - Lunchconcert in Muziekgebouw aan ‘t IJ
Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen toegankelijke 1 uur durende lunchconcerten in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ: een prachtige reeks om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. De concerten worden georganiseerd samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.
U wordt opgehaald tussen 10.00 uur en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 18,00 (inclusief concert en “picknick lunch”).

Dinsdag 20 maart - De Hoep met pannenkoek eten in Johanna’s Hof
Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ligt op een van de mooiste plekken van Noord-Holland. U komt er alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. Na afloop eten we een pannenkoek in Restaurant Johanna’s Hof.
U kunt kiezen uit een pannenkoek naturel of met spek of appel of rozijnen.
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 14.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 17,50 ( inclusief een pannenkoek met een frisdrankje)

Woensdag 21 maart - Lunch in Hotel New York en bezoek Euromast in Rotterdam *
Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,00 (inclusief lunch, entree en 1 kopje koffie of thee en 1 gebakje ).

Donderdag 22 maart - Route Markermeer en bezoek Volendams Museum
De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-Monnickendam-Volendam-Edam.
Tijdens de route stoppen we voor de lunch en brengen een bezoek aan het Volendams Museum. Hier ziet u de levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger, met veel origineel filmmateriaal en met kunst van de vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Én als klap op de vuurpijl het sigarenbandjeshuisje. Een verbazingwekkend stuk huisvlijt van een Volendammer uitgetreden monnik die 11-miljoen-sigarenbandjes in zijn huis heeft opgeplakt als prachtige mozaïeken. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 33,00 (inclusief entree en lunch). Met museumkaart: € 30,00 (inclusief entree en lunch)

Dinsdag 27 maart - Militair Museum Soest *
Op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Het Nationaal Militair Museum vertelt de persoonlijke verhalen van militairen die van onze vrede en veiligheid hun beroep maken. Het museum heeft de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal. Ook persoonlijke objecten en aangrijpende verhalen komen tot leven. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree en “picknick” lunch).
Met museumkaart: € 23,30 (inclusief entree en “picknick” lunch).

Woensdag 28 maart - Keukenhof *
Keukenhof staat in 2018 in het teken van Romantiek in Bloemen. Het historische park is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In de sfeervolle tuin rondom de vijver, met mooie doorkijkjes en eeuwenoude beukenbomen, bloeien sinds 1950 een miljoen tulpen. Ook de bloemenshows staan in het thema van de Romantiek. Keukenhof heeft in 2018 weer een prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 40,00 (inclusief entree en “picknick” lunch)

Donderdag 29 maart - Uitzending Tijd voor MAX bijwonen
Een live uitzending van Tijd voor Max bijwonen is toch altijd heel verrassend. In de herhaling kunt u thuis nog eens kijken of u uzelf terug ziet. Martine van Os en Sybrand Niessen zijn uw gastvrouw en gastheer en zij heten u van harte welkom. Na de uitzending gaan we naar eetcafé ’t Pandje om daar iets te nuttigen. Dit is voor eigen rekening!
U wordt opgehaald tussen 14.00 en 14.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 20.30 uur weer thuis bent.
Kosten: € 26,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met een plakje cake).

Boodschappenrit
U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen.
Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 5 personen aanmelden.
Maandag 5, 12, 19 en 26 maart gaan we naar Het Marlo terrein.
Op maandag gaan wij gezellig een boodschap doen op het Marlo terrein. U kunt naar de Dekamarkt, Aldi, Action en Praxis. Er is gelegenheid om een consumptie te gebruiken.
De bus haalt u op tussen 12.30 – 13.15 uur. Thuiskomst circa 16.00 uur.
Kosten: € 3,50 (exclusief consumpties)