BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Liesbeth Schram, Sven Ypma en Joan Valerio
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.
• Contactpersoon: Wilt u er altijd voor zorgen dat u een naam en telefoonnummer van een contactpersoon bij u heeft als u met ons op pad gaat! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Vrijdag 23 november Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 27 november Kerst in Tuincentrum de Oosteinde Vijfhuizen
In het tuincentrum in Vijfhuizen, vlakbij Haarlem vindt u een groot Kerstassortiment voor huis en tuin.
Hier kunt u de kerstsfeer proeven, ideeën opdoen voor de Kerstdagen en leuke accessoires aanschaffen.
U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 15,00 (inclusief 1 kopje koffie/thee en appeltaart)

Woensdag 28 november Stadsrondvaart Leiden
Een leuke stadsrondvaart door de grachten van Leiden. De tocht voert langs, historische plaatsen, molens, oude huizen, prachtige schepen, de Hortus Leiden, de Sterrenwacht en alle woonboten. De schepen zijn extreem laag en kunnen daardoor onder alle bruggen door. Bij mooi weer kan het transparante dak eraf, deels of helemaal. Rondom is ieder schip uitgerust met goede hete luchtverwarming voor koudere dagen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Donderdag 29 november Warme Winter Weken
Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid. Het gehele terrein van tuinadviescentrum ’t Vaarderhoogt is dan herschapen tot een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck-stijl vol met pittoreske winkeltjes. De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Bij het podium op het smulplein kan de bezoeker genieten van optredens van artiesten, koren en bands. Daar zijn ook de smulhuisjes te vinden: poffertjes, oliebollen, snert, worst, drankjes en meer. In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 21,00 (exclusief consumpties)

Mededeling

Van maandag 24 december 2018 tot en met vrijdag 4 januari 2019 zijn we gesloten!

Winterweer

De PlusBus rijdt niet als het door sneeuw, gladheid of extreme kou onverantwoord is.

Dinsdag 4 decemberRijksmuseum *

De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals.

De Nachtwachtzaal is speciaal ontworpen voor Rembrandts beroemde schuttersstuk, dat de geschiedenis is ingegaan als het keerpunt in zijn carrière en als het beste voorbeeld van zijn geniale oorspronkelijkheid.

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 26,50 (inclusief entree)

Met museumkaart: € 12,50 (inclusief entree)

Woensdag 5 decemberOmniversum

Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert een betere beleving dan een plat scherm.

Een geavanceerd geluidssysteem produceert hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn. Op het programma staat : Pandas, a new story. Qian Qian staat voor het grootste avontuur van haar leven. De pandawelp is geboren in Chengdu Panda Base, een reservaat voor reuzenpanda’s. Nu wordt ze voorbereid op een leven in de wildernis. De overstap van het beschermde bestaan tussen andere pandawelpjes naar een leven in de bergen waar ze helemaal voor zichzelf moet zorgen, is niet gemakkelijk. Daarom krijgt Qian Qian hulp van Chinese en Amerikaanse biologen. Die leren haar om haar ‘innerlijke panda’ te ontdekken en ontwikkelen Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus.

U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 37,50 (inclusief lunch en film)

Donderdag 6 decemberUitzending Tijd voor MAX bijwonen

Een live uitzending van Tijd voor Max bijwonen is toch altijd heel verrassend. In de herhaling kunt u thuis nog eens kijken of u uzelf terug ziet.

Martine van Os en Sybrand Niessen zijn uw gastvrouw en gastheer en zij heten u van harte welkom. Na de uitzending gaan we naar eetcafé ’t Pandje om daar iets te nuttigen.

Dit is voor eigen rekening!

U wordt opgehaald tussen 14.00 en 14.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 20.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 26,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met een plakje cake).

Dinsdag 11 decemberTuincentrum De Boet in Hoogwoud

Bent u dol op kerstmarkten en winterfairs? Kom dan zeker een kijkje nemen bij deze gezellige kerstshow. Het is ongelooflijk hoeveel er te zien is.

Met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond word u als vanzelf langs de speciale kerstroute geleid. De route voert langs kerstbomen, kerststallen, kerstverlichting, kerstversiering, kerstminiaturen, kersttreintjes, kerstmannen, sneeuwpoppen, kerstballen, ijsbloemen, kerstdecoraties in alle kleuren van de regenboog en nog véél meer!

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent.

Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties).

Woensdag 12 decemberKerststallen bij museumboerderij “de Anloup “

Aan de rand van Zuidermeer staat de Westfriese stolpboerderij van Annie en Teun Steur. Midden in de boerderij bevindt zich de ontvangstruimte waar u koffie met appeltaart geserveerd krijgt. De hele maand december staat in teken van de kerststallen, ongeveer 300, van groot naar klein. “Anloup” is de Westfriese uitdrukking voor “ongeregeld bezoek”.

U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 24,50 (inclusief 1 kopje koffie of thee met appeltaart)

Donderdag 13 decemberRondleiding Gassan Diamonds Amsterdam

Amsterdam staat al ruim 425 jaar bekend als ‘City of Diamonds’. In de diamant tour maakt een gids u wegwijs in de eeuwenoude kunst van het diamant slijpen. U krijgt inzicht in het bewerkingsproces van een ruwe diamant tot een oogverblindende briljant en leert alles over het bepalen van de kwaliteit en waarde van de edelstenen. Na de rondleiding drinken we een kopje koffie of thee met gebak.

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 22,00 (inclusief rondleiding, 1 kopje koffie of thee met gebak)

Zondag 16 december Dickens Kerstmarkt Krommenie

Deze Dickens markt staat helemaal in het teken van de kerst.

Dit betekent dan ook dat alle producten te maken hebben met de kerst en Dickens, zoals decoratie, speciale cadeautjes, kerstkleding, speciaal eten uit de Dickens tijd, muziek, etc.

De kramen zullen ook een mooie kerst uitstraling hebben.

Houdt u er rekening mee dat het druk kan zijn.

U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur

Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn

Kosten: € 10,00 (exclusief consumpties)

Dinsdag 18 decemberDrijvende Kerstmarkt Leiden inclusief rondvaart *

Wegens zijn unieke karakter is het ook de enige kerstmarkt waar vandaan een gezellige winterse rondvaart gemaakt kan worden onder het genot van een heerlijke glühwein of warme chocomelk. Op de kerstmarkt is ook ijspret te beleven, want direct grenzend aan de kerstmarkt ligt de drijvende ijsbaan. Verder staat er op de kade een nostalgische kermis. Op het podium van de kerstmarkt vindt dagelijks een cultureel programma plaats dat de kerstmarkt nog meer in de kerstsfeer brengt. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus.

U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondvaart)

Woensdag 19 decemberKerststallenroute De Weg van het Licht in Baarn

Rond Kerst 2018 wordt voor het 23ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In ruim 160 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, wandkleden, kinderkerststallen, etc. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel zelf door de deelnemers gemaakt. Voorafgaand aan het rijden van de route wordt de lunch genuttigd bij Grand Café Kerkbrink in Baarn. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus.

U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 29,00 (inclusief lunch)

Donderdag 20 decemberAuthentieke Kerstmarkt Alkmaar

In december wordt het mooiste plein van Alkmaar weer vier dagen lang omgetoverd tot een waar kerstfestijn. Er zijn circa 60 kramen en houten kersthuisjes welke diverse cadeautjes en (kerst)artikelen aanbieden. Er is ook een food & drinkcourt waar echte Kerstmarkt hapjes (o.a. Flammkuchen en Bratwurst) en drankjes (Glühwein, Warme Chocolademelk) te verkrijgen zijn en er klinkt louter kerstmuziek. Het plein is volledig versierd en in het midden staat een 7 meter hoge kerstboom.

U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 12,50 (exclusief consumpties)