Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Joan Valerio, Kimberley Rosaria en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Extreme weersomstandigheden
• Bij extreme weersomstandigheden lassen wij het uitstapje af. Wij nemen geen enkel risico.

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!


Dinsdag 3 september - Museum Haarlem *

In de tentoonstelling Geschiedenis van Haarlem worden tien eeuwen stad- en streekgeschiedenis van Haarlem en Zuid-Kennemerland in beeld gebracht. Hierbij komt de Gouden Eeuw aan bod toen Haarlem een van de machtigste en rijkste steden van Holland was, de 19de eeuw toen de stad door industrialisatie een nieuwe rijke periode kende en de recente geschiedenis tot aan de dag van vandaag.
U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 15,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een plakje cake).
Met museumkaart: € 11,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met een plakje cake).

Woensdag 4 september - Lunch in Hotel New York en bezoek Euromast in Rotterdam *
Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte.
U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 42,00 (inclusief lunch, entree en 1 kopje koffie of thee en 1 gebakje).

Donderdag 5 september - West Friese Markt Schagen (Slotdag)
Vandaag is de grote afsluiting van dit folkloreseizoen. Uw laatste kans om dit jaar de West-Friese Markt te bezoeken. U kunt genieten van o.a. optredens van dansgroepen, de boek-, curiosa- en creamarkt, en uiteraard de optocht.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 27,00 (inclusief lunch).

Zaterdag 7 september - Visserij dag – Spakenburg net als toen
De visserijdag in Spakenburg brengt u terug in de tijd dat het dorpsleven zich voornamelijk afspeelde in en rond de overvolle botterhaven, bij de visafslag en op de scheepswerf. U wordt ondergedompeld in de sfeer van de ooit zo levendige visserijcultuur in dit voormalige Zuiderzeedorp. Het aantrekkelijke evenement speelt zich voornamelijk af in en rond de haven én op de prachtig gerestaureerde scheepswerf Nieuwboer met de Rode Loods. In de haven liggen meer dan 30 botters met daaromheen authentiek vismaterieel. Alle deelnemers van groot tot klein ziet u gekleed in de prachtige klederdracht uit die dagen.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 36,50 (inclusief lunch).

Dinsdag 10 september - Artis *
Laat u verrassen door de vele diersoorten die met en tussen elkaar leven in het Apenhuis en Vogelhuis. Reis door de ruimte in het Planetarium. Bekijk de giraffen samen met zebra’s, struisvogels en springbokken op de Savanne. Omring u door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Wandel door het historische stadspark met zijn eeuwenoude bomen en vele planten.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met gebak).

Woensdag 11 september - Beeldentuin Nic Jonk in Grootschermer
In 1965 startte de kunstenaar Nic Jonk samen met zijn vrouw Greet een museum en beeldentuin in het Noord Hollandse dorpje Grootschermer. Nu is het uitgegroeid tot een uniek kunstgebeuren. In het museum zijn naast de beelden, schilderijen, grafiek, keramiek, glas en perspexobjecten van Nic Jonk ook schilderijen en zeefdrukken van Marc Jonk en gedichtenbundels van Greet Jonk te bewonderen. De rondleiding is door het museum, beeldentuin en atelier.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 23,50 (inclusief entree, rondleiding en koffie/thee met schermer koek)

Donderdag 12 september - Avifauna *
Vogelpark Avifauna is een dierenpark in Alphen aan den Rijn met de nadruk op vogels. De naam avifauna refereert aan het deel van het dierenrijk (fauna) dat bestaat uit vogels (Aves in het Latijn). Het park is het eerste en tevens een van de bekendste vogelparken ter wereld en heeft veel groen, vijvers en een restaurant. Stichting Vogelpark Avifauna zet zich in voor vogel- en natuurbescherming en staat garant voor een heerlijke dag tussen de dieren met vele activiteiten zoals Lori’s voeren in Lori landing en de unieke vogeldemonstraties. U kunt kijken bij het voeren van de pinguïns, pelikanen en half apen.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,50 (inclusief entree en lunch).

Zaterdag 14 september - De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering
De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 14 september. Het sluitmoment zal rond 15.10 uur plaatsvinden. Ook zijn er gedurende de dag rondleidingen over het terrein van de Maeslantkering.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten € 42,00 (inclusief entree, rondleiding en lunch).

Dinsdag 17 september - Sealife Scheveningen *
Ontdek de verrassende onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen en kom oog in oog met haaien, roggen, zeesterren en nog veel meer. SEA LIFE is bijna geheel overdekt dus ook een ideaal uitje bij slecht weer.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,50 (inclusief lunch en entree)

Woensdag 18 september - Imkerij ’t Schuurtje Loosdrecht
Op dit mooie plekje worden we ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Tijdens de excursie hoort u meer over het boeiende leven van de honingbij. U kunt een kijkje nemen bij de bijenkorven en ziet u hoe de bijen leven. In de landwinkel staat een proeverij klaar met verschillende honing en honingmede. Na afloop kunt u op de wijze van de imker een mooie bijenwaskaars maken.
U wordt opgehaald tussen 12.00 uur en 12.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 24,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met iets lekkers en proeverij)

Donderdag 19 september - Lunchconcert Dutch Classical Talent in Muziekgebouw aan ‘t IJ
Ramon van Engelenhoven (1995) sloot in 2017 zijn bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en studeert daar momenteel verder in de master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn. In dit programma – met als invalshoeken dichtkunst, ballet, opera en film – wisselt Ramon van Engelenhoven hoekstenen van de pianoliteratuur af met onbekendere werken in eigen bewerking.Lunchconcert is van 12.30-13.30 uur.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief concert en late lunch).

Vrijdag 20 september - Kaasmarkt en Kaasmuseum Alkmaar
Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. In 1365 heeft Alkmaar weegrecht en één weegschaal maar in 1612 zijn dit er al vier. Wanneer de eerste echte kaasmarkt heeft plaats gevonden is in nevelen gehuld. Er zijn oude documenten gevonden waarop duidelijk wordt dat in 1622 de kaasmarkt met zekerheid plaatsvond, maar er is ook bewijs dat in 1593 het kaasdragersgilde werd opgericht; hieruit kunnen we opmaken dat er toen ook al een kaasmarkt moet zijn geweest. Het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar is opgericht in 1983. Het museum is gevestigd in het historische Waaggebouw, met uitzicht op de Kaasmarkt. In het museum vind je allerlei interessante informatie over kaas: de geschiedenis, de bereidingswijze en de kaashandel.
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 9.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 13.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 20,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met appeltaart en entree).
Met museumkaart: € 15,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met appeltaart en entree).

Dinsdag 24 september - Lunch in Egmond aan Zee
Op de allermooiste locatie van Egmond aan Zee vindt u Restaurant Van Speijk. In de prachtige serre en vanuit het restaurant heeft u een geweldig uitzicht op de duinen en op de Noordzee. Geniet van dit uitzicht en de lunch. Eventueel kunt u nog even uitwaaien op de boulevard!
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief lunch)

Woensdag 25 september - Route Markermeer en het Schooltje van Dik Trom
De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-Monnickendam-Volendam-Edam. We lunchen in Noordbeemster en brengen een bezoek aan Het Schooltje van Dick Trom.
U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief entree en lunch).

Donderdag 26 september - Madame Tussauds *
Stap binnen in de glansrijke wereld van Madame Tussauds vol glitter en glamour! U kunt de studio induiken voor een duet met Adele of eerst een kop koffie drinken met George Clooney. Dan is het tijd om te trainen met topsporters als Sven Kramer of maak een foto met onze koning en koningin. Maak kennis met de kunt geïnspireerd op het werk van Mondriaan of Vincent van Gogh of speel mee in een film van Charly Chaplin. Kortom; tijd voor sterren, tijd voor Madame Tussauds Amsterdam! Daarna gaan we koffie drinken bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Vrijdag 27 september - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

VRIJDAG 6 SEPTEMBER 2019 ZIJN WIJ GESLOTEN!