Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Joan Valerio, Kimberley Rosaria en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Extreme weersomstandigheden
• Bij extreme weersomstandigheden lassen wij het uitstapje af. Wij nemen geen enkel risico.

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Dinsdag 5 november - This is Holland
Altijd al gedroomd om over Nederland te vliegen? Nu kan het! Ervaar een unieke 5D Flight Experience over alle belangrijke bezienswaardigheden van Nederland. Vlieg als een vogel en laat u verrassen door de diversiteit, schoonheid en rijkdom van de Lage Landen. Een adembenemende reis langs vele mooie plekken van ons land. Met aanvullende effecten als wind, nevel en geuren, lijkt het echt alsof u door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert. Voel de wind door uw haren terwijl u vlak over Nederlandse Werelderfgoederen vliegt. Bekijk de grachten, polders, tulpenvelden, Deltawerken en andere mooie plekken van Nederland. Houdt u rekening met het feit dat u als het ware over Nederland vliegt in een hoog tempo en de beelden op u afkomen. Na dit bezoek wordt er nog een kopje koffie of thee gedronken bij Koffie bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appeltaart).

Woensdag 6 november - Sealife Scheveningen *
Ontdek de verrassende onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen en kom oog in oog met haaien, roggen, zeesterren en nog veel meer. SEA LIFE is bijna geheel overdekt dus ook een ideaal uitje bij slecht weer. Voorafgaand wordt er gebruik gemaakt van een lunch bij restaurant De Beren aan de boulevard.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,50 (inclusief lunch en entree).

Donderdag 7 november - Route Gooi en Vechtstreek
Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief lunch).

Dinsdag 12 november - Elisabeth Weeshuis
In de historische binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. Tussen 1560 en 1952 bood dit kolossale gebouw onderdak aan meer dan 700 wezen en halfwezen. De verhalen van toen komen tot leven in het unieke Elisabeth Weeshuis Museum. Hoe zag het leven in het weeshuis eruit voor de kinderen. Bezoek de keuken, de meisjesrefter, de kelder, de spinzaal, de protectorenkamer en de slaapzaal. Voorafgaand aan het museum bezoek lunchen we in Culemborg.
U wordt opgehaald tussen 10.30 uur en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,00 (inclusief entree en lunch).
Met museumkaart: € 29,00 (inclusief entree en lunch).

Woensdag 13 november - Omniversum *
Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert een betere beleving dan een plat scherm. Een geavanceerd geluidssysteem produceert hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn. De film die vertoond wordt is Wild Canada: Het Great Bear Rainforest vormt de thuisbasis voor zowel grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook voor de zeldzame Spirit beer. Samen met de First Nations-volkeren leven ze al duizenden jaren in dit eeuwenoude landschap waar bergen en mistige regenwouden spiegelen in kristalheldere meren. Verborgen voor de buitenwereld, is het een van de wildste, onaangetaste plekken op aarde. Voorafgaand wordt er geluncht in Scheveningen.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,00 (inclusief lunch en film).

Donderdag 14 november - Lunchconcert Muziekgebouw aan ’t IJ
Elisabeth Hetherington komt uit Toronto en is een paar jaar geleden voor haar studie naar Nederland verhuisd. De jury van Dutch Classical Talent was enorm onder de indruk van haar extreem heldere, zuivere stem en van haar persoonlijkheid, die van het podium spat. Ze heeft zich gespecialiseerd in barok en hedendaagse muziek en was eerder te horen tijdens de Cello Biënnale en Festival Oude Muziek. In dit programma brengt zij virtuoze zang uit de zeventiende eeuw uit Italië versus virtuoze zang van nu. Haar temperament, theatrale manier van optreden en de spannende mix van heden en verleden maken van dit concert een ware belevenis. Na afloop gaan we lunchen bij Kaatje in Halfweg.
Het lunchconcert is van 12.30-13.30 uur.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief concert en late lunch).

Vrijdag 15 november - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 19 november - Country and Christmasfair Haarzuilens *
De gezelligheid van weelderige kerstbomen met lichtjes, zilverslingers en glimmerballen. De geur van glühwein, poffertjes en warme wafels. Het stemmige Dickens-koor. De vrolijke belletjes van Jingle Bells. Met een bezoek aan de Country & Christmas Fair komt u weer helemaal in de stemming! Genieten van de winterse sfeer van Anton Pieck, in de tuinen van Kasteel de Haar. Wandelen langs de sfeervolle, verwarmde stands met de mooiste brocante, antiquiteiten, sieraden, kleding, kerstcadeaus en de heerlijkste wijnen en delicatessen.
U wordt opgehaald tussen 09.45 en 10.30 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 36,00 (inclusief entree)

Woensdag 20 november - Zaans museum en de Verkade Experience
Het Zaans Museum neemt u mee naar een wereldberoemd stukje Holland. Het Holland van de molens, industrieën, groene houten huizen en Nederlandse iconen als Albert Heijn, Honig en Verkade. Van de eerste molens tot de nieuwste fabrieken. Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience. Hier waant u zich in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 25,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met gebak).
Met museumkaart: € 16,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met gebak).

Donderdag 21 november - Amsterdam Lookout
Kent u het oude Shell-gebouw aan de overkant van het IJ nog? Dat is tegenwoordig A’DAM Lookout. Hier heeft u een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. U kunt het historische centrum van de stad met de grachten zien, de dynamische haven en het unieke polderlandschap. De interactieve tentoonstelling over Amsterdams geschiedenis en cultuur geeft achtergrond informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de Amsterdam toren. Op het dak staat Europa’s grootste schommel. Na dit letterlijke hoogtepunt wandelen we naar Eye aan de overkant van de weg. Hier drinken we nog wat in het restaurant met uitzicht over het IJ.
U wordt opgehaald tussen 12.15 uur en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief entree en digitale herinnering).

Dinsdag 26 november - Rijksmuseum
Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester. Momenteel is er de tentoonstelling Rembrandt-Velasquez. Een tentoonstelling met topstukken van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje. Schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera komen voor het eerst samen dankzij de unieke samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief entree).
Met museumkaart: € 12,00 (inclusief entree).

Woensdag 27 november - Tuincentrum De Boet in Hoogwoud
Bent u dol op kerstmarkten en winterfairs? Kom dan zeker een kijkje nemen bij deze gezellige kerstshow. Het is ongelooflijk hoeveel er te zien is. Met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond word u als vanzelf langs de speciale kerstroute geleid. De route voert langs kerstbomen, kerststallen, kerstverlichting, kerstversiering, kerstminiaturen, kersttreintjes, kerstmannen, sneeuwpoppen, kerstballen, ijsbloemen, kerstdecoraties in alle kleuren van de regenboog en nog véél meer!
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 16,50 (exclusief consumpties).

Donderdag 28 november - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid *
Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Presenteer zelf het nieuws of stel een journaal samen of ontdek hoe het weerbericht er in 1955 uitzag.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,50 (inclusief entree en lunch).
Met museumkaart € 28,50 (inclusief entree en lunch).

Zaterdag 30 november - Kennemer theater - Henk Poort en de Helden
Henk Poort is niet alleen een van de beste zangers van Nederland, hij is ook nog eens een ras verteller. Beide kwaliteiten combineerde hij al met veel succes in ‘Ik ben mijn lied’ en daar gaat hij onverstoorbaar mee verder in ‘Henk Poort en de Helden’. Zijn inspiratiebronnen blijken daarbij heel divers: zo zijn er de helden van het Jordaanlied, zoals Willy Alberti en Johnny Jordaan, grote favorieten uit de opera- en musicalwereld en mensen aan wie hij in zijn persoonlijke leven graag een voorbeeld neemt. Poort laat de mooiste songs uit al die werelden horen en vertelt daar goede verhalen bij. Aangezien de voorstelling in de Kleine Zaal is, moet u goed ter been zijn. Dit in verband met het traplopen.
U wordt opgehaald tussen 19.15 en 20.00 uur.
We schatten in dat u rond 22.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 23,50 (inclusief entree, pauzedrankje en garderobe).