BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Ilse Kaandorp, Sven Ypma en Joan Valerio
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.
• Contactpersoon: Wilt u er altijd voor zorgen dat u een naam en telefoonnummer van een contactpersoon bij u heeft als u met ons op pad gaat! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Dinsdag 28 augustus - Route door West Friesland
We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 31,50 (inclusief lunch).

Woensdag 29 augustus - Rondrit met de Zonnetrein Schoorl
In samenwerking met Staatbosbeheer rijdt de Zonnetrein door de Schoorlse duinen. De trein geeft u een prachtig uitzicht op de unieke plekken in het bos- en duingebied. Onderweg krijgt u uitleg over de flora en fauna. De rit duurt +/- 1,5 uur. Na de rit genieten we van een kopje koffie of thee met appelgebak. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 11.15 en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,00 (inclusief rondrit en 1 kopje koffie of thee met appelgebak )

Donderdag 30 augustus - Rondvaart Kagerplassen
Genieten van de mooie natuur rond de Kagerplassen. Deze omgeving bestaat uit uitgestrekte weidelandschappen, tientallen (historische) molens en pittoreske dorpjes. Vanaf het water heeft u een mooi uitzicht op deze bijzondere omgeving, u kijkt over het landschap heen. Dit prachtige watergebied ligt tussen de steden Amsterdam, Den Haag en Leiden. De boot vertrekt om 13.00 uur vanuit Warmond voor een ontspannen tocht met mooie vergezichten. Tijdens deze tocht wordt er een stop gemaakt op het Kaageiland. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.30 uur en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch ).

Dinsdag 4 september Route Gooi en Vechtstreek
Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland.
Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is en mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers. Tijdens deze tocht gaan we genieten van een lekkere lunch aan het water. Gelegen in een rijksmonument aan de rivier de Vecht tussen Maarssen en Breukelen is Buitenplaats Geesberge met zijn eigen grote terras en aanlegsteiger een bijzondere locatie, waarvan het pand en de omgeving historie en gezelligheid uitstralen.
Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief lunch)

Woensdag 5 september Rondvaart Eilandspolder
De Eilandspolder ligt ingeklemd tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer. Dorpen in dit gebied zijn Graft, de Rijp, Oost- en Westgraftdijk, Noordeinde, Grootschermer, Driehuizen en Schermerhorn. De rondvaart duurt circa 1,5 uur. De rondvaartboot is een open boot. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,50 (inclusief lunch en rondvaart).

Donderdag 6 september Rondvaart over de Linge
De vaste vertrekplaats ligt aan de rand van het oude centrum van de “Glasstad” Leerdam. Bij vertrek heeft u een schitterend uitzicht op de haven, de oude stadswallen en de Royal Leerdam Kristal fabrieken. Tijdens de rondvaart geniet u van een adembenemend stukje Nederland. Vanachter glas in de luxe binnensalons of in de zon met een frisse neus op de buitendekken ziet u zowel stroomop- of afwaarts vanuit Leerdam, het prachtige decor van de Linge aan u voorbij trekken. Terwijl de kapitein behendig aan het roer staat, komt u van alles te weten over de omgeving.
Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus.
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 9.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 39,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch)

Dinsdag 11 september Texel
Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 41,00 (inclusief overtocht en lunch)

Woensdag 12 september Volendam-Marken Express
Uniek Volendam. Het haventje aan het IJsselmeer , De Dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden. De boottocht is niet zo maar een overtocht, het is een beleving! De overtocht van 30 minuten geeft u een unieke kijk op de voormalige Zuiderzee. Marken, een prachtig schiereiland met zijn authentieke dorpje, zijn pittoreske huisjes, mooie terpen en beroemde vuurtoren.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,50 (inclusief boottocht en “picknick” lunch).

Donderdag 13 september Rondvaart Amersfoort
Met de toeristentrein en de rondvaartboot historisch Amersfoort ontdekken. De route vaart door de mooie grachten en komt langs bekende monumenten als de waterpoort Monnikendam, het Huis met de Paarse Ruitjes, ’t Sprengel, de Onze-Lieve-Vrouwetoren en de Kamperbinnenpoort. De rondvaartboot is een open boot. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.45 en 10.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief toeristentrein, rondvaart en “picknick” lunch)

Vrijdag 14 september Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 18 september Rondvaart Vecht met de Vuurlinie
De Vuurlinie ofwel, de Welkom-in-Weesp boot is een varend informatiehuis en laat u genieten van de Weesper trots ‘de Vecht’. Vanaf de steiger van café ’t Helletje vaart de Vuurlinie over de Vecht naar Fort Uitermeer. Hier kunt u een korte wandeling maken en na een half uur vertrekt de Vuurlinie weer naar Weesp. Tijdens de rondvaart komen we langs prachtige huizen, woonboten en historische gebouwen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondvaart)

Woensdag 19 september Route Markermeer en het Schooltje van Dik Trom
De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-Monnickendam-Volendam-Edam. We lunchen in Oosthuizen en brengen een bezoek aan Het Schooltje van Dick Trom.
Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,00 (inclusief entree en lunch).

Donderdag 20 september Strandvoertuig “de Vrijbuiter” in Noordwijk
Met het nieuwe strandvoertuig maken wij een tocht op het strand van Noordwijk bij Langevelderslag. We stappen om 12.15 uur in het nieuwe strandvoertuig. Tijdens de rit laten wij u genieten van alles wat op en om het strand te zien is. Een goede raad: neem warme kleding mee. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. Na de tocht van ongeveer 1 uur gaan we lunchen bij strandrestaurant Nederzandt. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief strandtocht en lunch)

Zondag 23 september Rondvaart over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen
De Loosdrechtse plassen en de Vecht behoren tot de mooiste natuur en cultuur gebieden van Nederland. Op deze rondvaart kunt u genieten van aan de Vecht gelegen pittoreske dorpen, prachtige kastelen en romantische theekoepels. Tijdens de 3 uur durende rondvaart vertelt de schipper over het ontstaan van het plassengebied en de historische bezienswaardigheden langs de Vecht. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn
Kosten: € 42,00 (inclusief lunch en rondvaart)

Dinsdag 25 september Amsterdam Lookout *
Kent u het oude Shell-gebouw aan de overkant van het IJ nog? Dat is tegenwoordig A’DAM Lookout. Hier heeft u een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. U kunt het historische centrum van de stad met de grachten zien, de dynamische haven en het unieke polderlandschap. De interactieve tentoonstelling over Amsterdams geschiedenis en cultuur geeft achtergrond informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de Amsterdam toren. Op het dak staat Europa’s grootste schommel. Na dit letterlijke hoogtepunt wandelen we naar Eye aan de overkant van de weg. Hier drinken we nog wat in het restaurant met uitzicht over het IJ.
U wordt opgehaald tussen 12.15 uur en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief entree en digitale herinnering).

Woensdag 26 september Rondvaart Spido *
Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief rondvaart en “picknick” lunch)

Donderdag 27 september Artis *
In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Laat je verrassen door de vele diersoorten die met en tussen elkaar leven in het Apenhuis en Vogelhuis. Ontdek de allerkleinste organismen in Micropia , het eerste microbenmuseum ter wereld. Reis door de ruimte in het Planetarium. Bekijk de giraffen samen met zebra’s, struisvogels en springbokken op de Savanne. Omring je door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Wandel door het historische stadspark met zijn eeuwenoude bomen en vele planten.
Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 33,00 (inclusief entree Artis-park en “picknick” lunch)

Vrijdag 28 september Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 20,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).