BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Liesbeth Schram, Joan Valerio, Kimberley Rosaria en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

LET OP: Contactpersoon: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

LET OP: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Dinsdag 2 juli - Dierenpark Van Blanckendaell

Een dagje naar Dierenpark Van Blanckendaell. Het Van Blanckendaell dierenpark kenmerkt zich als een compacte en goed verzorgde dierentuin tussen Alkmaar en Schagen waarin zo’n 90 diersoorten hun plekje hebben gevonden, waaronder exotische vogels, diverse aapsoorten, kamelen, watoesi runderen, pelikanen, flamingo’s, pinguïns

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 24,00 (inclusief entree en 2 kopjes koffie of thee met een plakje cake)

Woensdag 3 juli - Route Utrechtse Heuvelrug

Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.

U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 40,00 ( inclusief lunch).

Donderdag 4 juli - West-Friese Markt Schagen

Dag van de Ambachten/Openingsdag. Uitgebreide demonstraties kantklossen, maar ook de kaasmaker, touwslager en boekbinder zijn aanwezig en laten zien hoe vroeger werd gewerkt. Ook speelt er een handdraaiorgel in de Nieuwstraat. En vanaf 12.00 uur Tanen van zeilen en ganzenveer schrijven en een scharensliep anno 1935 op de Markt. Om 12.30 uur als extra festiviteit tijdens de openingsdag treedt er shantykoor het Scheepstuygh op. Ze zullen optreden rond de Markt.

U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 27,00 (inclusief lunch).

Vrijdag 5 juli - Lunch Hotel New York en Historische Tram lijn 10 Rotterdam

De Historische tram lijn 10 biedt een stadstour in een gerestaureerde, historische tram (lijn 10) uit de jaren ’30. De route voert langs alle toeristische trekpleisters zoals het nieuwe centraal station, de Markthal, de Euromast, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug, de Coolsingel en het prachtige oude westen en historisch Delfshaven.

U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 42,50 (inclusief lunch en tramrit).

Dinsdag 9 juli - Smidtje Canal Cruises Haarlem

Tijdens deze tocht van 50 minuten ontdekt u de binnenstad van Haarlem vanaf het water. U vaart langs de vele mooie bezienswaardigheden zoals molen de Adriaan, het Teylershofje en de Kathedrale Sint Bavo. Tijdens de rondvaart genieten van een stukje appeltaart met slagroom en 1 kopje koffie of thee.

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 29,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee en appeltaart met slagroom)

Woensdag 10 juli - Texel inclusief lunch met uitzicht op zee

Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal.

U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 43,50 (inclusief overtocht en lunch)

Donderdag 11 juli - Rijdende wandeling door het Amsterdamse Bos!

U wilt graag het Amsterdamse Bos bezoeken ? Met de Bosmobiel kan dit. Wij maken een uitgebreide rit. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie. Wij rijden in elektrisch aangedreven wagens en de wagens zijn open, maar wel overdekt, dus voor een spat regen deinzen wij niet terug. Wel is het verstandig om iets warm mee te nemen. Onder de bomen is het vaak een stuk frisser!

U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur. Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn. Kosten: € 27,00 (inclusief een kopje koffie of thee met appelgebak).

Vrijdag 12 juli - Strandpaviljoen Noordzee

De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.

U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.

Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 16 juli - Volendam-Marken met lunch op Marken *

Uniek Volendam. Het haventje aan het IJsselmeer , De Dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden. De boottocht is niet zo maar een overtocht, het is een beleving! De overtocht van 30 minuten geeft u een unieke kijk op de voormalige Zuiderzee. Marken, een prachtig schiereiland met zijn authentieke dorpje, zijn pittoreske huisjes, mooie terpen en beroemde vuurtoren. Voor dit uitstapje dient u goed ter been te zijn.

U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 38,50 (inclusief boottocht en lunch).

Woensdag 17 juli - Aalsmeerder rondvaart in een overdekte praam

We maken een verrassende vaartocht. We varen een uur door de Ringvaart, de ondiepe slootjes en meertjes. De schipper vertelt het verhaal over het ontstaan van het poldergebied rondom Aalsmeer en Schiphol. Aalsmeer Oost heeft een uniek natuurgebied waar u tussen eilandjes doorvaart waar seringen gekweekt worden. De boot is een originele overdekte houten praam. Het is een smalle, eenvoudige boot, waardoor het wat lastig manoeuvreren is.

U wordt opgehaald tussen 10.00 uur en 10.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 34,00 (inclusief rondvaart en lunch, bestaande uit soep, broodjes en koffie/thee).

Donderdag 18 juli - Route Amstel en Kromme Mijdrecht

Via een mooie route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht rijdt de chauffeur naar Wilnis. Daar wordt de lunch genuttigd. Na de lunch rijden we naar het groenste en gezelligste vliegveld van Nederland, vliegveld Hilversum! Hier is de mogelijkheid om iets te drinken. Vervolgens via Naarden Vesting en Muiden richting huis!

U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 35,00 (inclusief lunch).

Zondag 21 juli - Rit met de Historische Tourist Tram 20 door Amsterdam

De Tram vertrekt om 12.15 uur vanaf het Haarlemmermeerstation. Via Stadionweg en de Ferdinand Bolstraat gaat de tram naar de Weteringschans en via de Roetersstraat naar Plantage Middenlaan. Vanaf hier gaat de tram verder over het Rembrandtplein en de Dam naar het CS. Vanaf het CS komt de tram langs de Westermarkt, Rozengracht en Leidseplein. De route duurt ongeveer een uur. Daarna rijdt de PlusBus naar Koffie bij Kaatje voor een lunch.

U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 27,50 (inclusief tramrit en lunch).

Dinsdag 23 juli - Rondvaart Eilandspolder

De Eilandspolder ligt ingeklemd tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer. Dorpen in dit gebied zijn Graft, de Rijp, Oost- en Westgraftdijk, Noordeinde, Grootschermer, Driehuizen en Schermerhorn. De rondvaartboot is een open boot. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap!

U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur. Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis bent.

Kosten: € 28,50 (inclusief lunch en rondvaart).

Woensdag 24 juli - Betuwe rondvaart *

Tijdens uw vaart over “De Linge” passeert u de 14e eeuwse basiliek van Asperen, de stadswallen en maakt u een “spannende” passage van de "Nieuwe Hollandse Waterlinie" mee door het smalle sluisje bij Fort Asperen. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van reigers, ooievaars, ijsvogels en wilde ganzen. Na 1 van de vele bochten doemt opeens het Munnickenwiel op, de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween.

U wordt opgehaald tussen 9.30 en 10.15 uur. Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 40,00 (inclusief rondvaart en buffet lunch aan boord)

Donderdag 25 juli - West-Friese Markt Schagen

Dag van de klederdrachten. Vele delegaties uit het gehele land tonen de plaatselijke of regionale klederdracht (o.a. uit Friesland, Groningen, Drenthe en Noord- en Zuid-Holland. Er komen rond de 145 gasten van buiten Schagen. De gasten worden ontvangen in de Bron en lopen met de optocht mee. Voor velen de kans om de klederdrachten van heel dichtbij te zien. Nergens in Nederland vindt een evenement van deze omvang plaats. De te showen klederdrachten komen uit heel Nederland.

U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur. Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 27,00 (inclusief lunch).

Zondag 28 juli - Rondvaart met de boswachter door het Amsterdamse Bos

Hoe ziet het bos eruit vanaf het water? Het Amsterdamse Bos heeft een grote diversiteit aan dieren, planten en bomen. En natuurgebieden met verschillende karakters: een mozaïek van nat, droog, bos, grasland, riet en open water. Vertrek 14.00 uur. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur in een open boot. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap.

U wordt opgehaald tussen 12.00 uur en 12.45 uur

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 28,00 (inclusief rondvaart met uitleg boswachter)

Dinsdag 30 juli - Stoomtrein Katwijk-Leiden

Zodra u het station binnenstapt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Langs het perron staat een bijna 100 jaar oude stoomlocomotief met zijn antieke houten rijtuigen al op je te wachten. De conducteur blaast op zijn fluit, de stoker gooit nog een paar kolen op het vuur, en als de machinist aan de regulateur trekt, zet de locomotief zich puffend en sissend in beweging. Via het perron komt u in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. Bekijk daar de antieke rijtuigen, de stoom- en de diesellocomotieven. De machinist lijkt elk moment terug te kunnen keren in zijn kantoortje; zijn jasje hangt er nog en ook de olielampen voor de locomotief staan al klaar. In het binnen museum tenslotte ontdekt u hoe stoom werkt en welke rol de stoomtrein in Nederland ooit had.

U wordt opgehaald tussen 12.00 en 12.45 uur.

Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis bent.

Kosten: € 26,00 (inclusief entree museum en stoomrit).

Woensdag 31 juli - Spakenburgse Dagen

Beleef de cultuurhistorie tijdens de Spakenburgse Dagen! Een traditie die z’n bestaansrecht ruimschoots bevestigd heeft. De schilderachtige Oude Haven ligt gedurende de Spakenburgse Dagen vol met botters. Vrouwen in klederdracht zijn nog steeds een dagelijks, vertrouwd beeld. Op de Spakenburgse Dagen zijn ook veel mannen en vooral veel kinderen weer in de dracht gestoken en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Er wordt gedanst, er is een bruiloftsoptocht, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, er worden netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. Voor dit uitstapje moet u goed ter been zijn!

U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.

Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.

Kosten: € 36,50 (inclusief lunch).