BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Liesbeth Schram, Joan Valerio, Kimberley Rosaria en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

LET OP: Contactpersoon: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

LET OP: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Woensdag 1 mei - Landgoed Duivenvoorde *
Landgoed Duivenvoorde is een uniek en nog steeds bewoond kasteel en landgoed waarvan de wortels teruggaan tot in de 13de eeuw. Ooit stond hier een grote, vierkante verdedigingstoren. Resten van deze toren zijn nog steeds zichtbaar in de gevel van het kasteel en in het Voorhuis. Het landschapspark biedt wandelaars de gelegenheid om in alle rust van het park met zijn prachtige doorkijkjes te genieten. Het kasteel is voor mindervaliden beperkt toegankelijk. Het Voorhuis, de Eetzaal en de Marotzaal van het kasteel bevinden zich op de begane grond en zijn dus ook voor mindervaliden toegankelijk. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief lunch, entree kasteel en park, rondleiding)
Met museumkaart: € 30,00 (inclusief lunch, entree kasteel en park, rondleiding)

Donderdag 2 mei - Volendam-Marken met lunch op Marken *
Uniek Volendam. Het haventje aan het IJsselmeer , De Dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden. De boottocht is niet zo maar een overtocht, het is een beleving! De overtocht van 30 minuten geeft u een unieke kijk op de voormalige Zuiderzee. Marken, een prachtig schiereiland met zijn authentieke dorpje, zijn pittoreske huisjes, mooie terpen en beroemde vuurtoren. Voor dit uitstapje dient u goed ter been te zijn.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 38,50 (inclusief boottocht en lunch).

Vrijdag 3 mei - Kennemer Theater List, Shaffy & Piaf
Musicalster Renée van Wegberg is het stralende middelpunt van dit theaterconcert, waarin je kunt genieten van pareltjes uit het repertoire van grootheden als Liesbeth List, Ramses Shaffy, Edith Piaf, Jacques Brel, Frank Boeijen en Charles Aznavour. Bijgestaan door een aantal zangers en topmuzikanten verrast Renée met zowel herkenbare als nieuwe arrangementen, verrassende duetten, korte scènes en muzikaal vuurwerk.
U wordt opgehaald tussen 18.45 en 19.30 uur.
We schatten in dat u rond 22.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 27,00 (inclusief entree, pauzedrankje en garderobe).

Dinsdag 7 mei - Hermitage Tentoonstelling De Schatkamer
De Hermitage Amsterdam is 10 jaar jong. Reden voor een feest en een cadeautentoonstelling! Museumdirecteur prof. Piotrovsky maakte, eenmalig, voor Nederland een prachtige keuze uit de schatkamers van de Hermitage, met de oude collecties van de tsaren. Hij koos honderden kunstwerken, van grote namen als Bernini, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto en Velazques, maar ook van kunst uit de prehistorie, uit het oude Egypte tot diep in China en Russische kunst. Zij vormen voor eventjes een ware schatkamer in de Hermitage Amsterdam, een encyclopedisch overzicht van de kunstgeschiedenis. Een unicum in Nederland, zoals geen enkel ander museum dat kan.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree).
Met museumkaart: € 19,50 (inclusief entree).

Woensdag 8 mei - Rondvaart IJmuiden
De “Haven & Noordzee”-rondvaart vaart langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker uit de Tweede Wereldoorlog en de nautische verkeerstoren. Verder gaat de tocht langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Hoogovens en de pieren, waarna we tenslotte bij de wijdse Noordzee uitkomen. Bij gunstig weer varen we zelfs de Noordzee op, richting Zandvoort of Wijk aan Zee. De schipper geeft tijdens de vaart een toelichting over het reilen en zeilen in de havens. De vaartocht duurt ongeveer een uur.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee met plakje cake).

Donderdag 9 mei - Pannenkoeken eten in The Tree Restaurant in Schoorl
Aan de voet van de hoogste duin van Nederland vind je Restaurant The Tree. Hier, in de prachtige Schoorlse Duinen, met de frisse zeewind en de dennengeur in je neus is het heerlijk vertoeven ‘under The Tree’.
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 25,50 (inclusief 1 pannenkoek en 1 kopje koffie of thee)

Vrijdag 10 mei - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 14 mei - Rondvaart Vecht met de Vuurlinie
De Vuurlinie ofwel, de Welkom-in-Weesp boot is een varend informatiehuis en laat u genieten van de Weesper trots ‘de Vecht’. Vanaf de steiger van café ’t Helletje vaart de Vuurlinie over de Vecht naar Fort Uitermeer. Hier kunt u een korte wandeling maken en na een half uur vertrekt de Vuurlinie weer naar Weesp. Tijdens de rondvaart komen we langs prachtige huizen, woonboten en historische gebouwen. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,00 (inclusief lunch en rondvaart)

Woensdag 15 mei - Rondrit zonnetrein Schoorl
In samenwerking met Staatbosbeheer rijdt de Zonnetrein door de Schoorlse duinen. De trein geeft u een prachtig uitzicht op de unieke plekken in het bos- en duingebied. Onderweg krijgt u uitleg over de flora en fauna. De rit duurt +/- 1,5 uur. Na de rit genieten we van een kopje koffie of thee met appelgebak. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 11.15 en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 30,50 (inclusief rondrit en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).

Donderdag 16 mei - Route Dijk en Duin
Dijken en duinen zijn twee bondgenoten in de strijd tegen het water. Deze route gaat langs Warmenhuizen, Dirkshorn, Valkkoog, Schagen, Julianadorp, Callantsoog en Petten. In Callantsoog gaan we lunchen bij Grand café De Foyer. Ook brengen we een bezoek aan Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,00 (inclusief rondleiding informatiecentrum en lunch)

Zondag 19 mei - Rondrit historische tram Den Haag Statenkwartier
Vanaf dit jaar kunt u kennis maken met een geheel vernieuwd museum: een nieuwe tentoonstelling, een aantrekkelijke opstelling van de tramvoertuigen en een informatieve looproute door het museum. Zo maakt u kennis met de beginjaren van de elektrische tram in 1900, de Open Tram naar Scheveningen, de roemruchte Buitenlijnswagens van de Gele Tram en de bekende PCC’s uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Om 14.00 uur vertrekt de oude tram voor een mooie rondrit door Den Haag. Deze rondrit duurt ongeveer een uur, en begint en eindigt bij het Haags Openbaar Vervoer Museum. Gereden wordt met de zeer oude, vooroorlogse tram (80-110 jaar oud!), of met de bekende Haagse PCC-tram (40-60 jaar oud). Onderweg kan niet worden in- of uitgestapt. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.45 en 11.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,50 (inclusief tramrit en eenvoudige lunch).

Dinsdag 21 mei - Texel inclusief lunch met uitzicht op zee
Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal. Ze worden omringd door heel veel natuur. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 43,50 (inclusief overtocht en lunch)

Woensdag 22 mei - Rondvaart Amersfoort
Met de toeristentrein en de rondvaartboot historisch Amersfoort ontdekken. De route vaart door de mooie grachten en komt langs bekende monumenten als de waterpoort Monnikendam, het Huis met de Paarse Ruitjes, ’t Sprengel, de Onze-Lieve-Vrouwetoren en de Kamper binnenpoort. De rondvaartboot is een open boot. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.45 en 10.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief toeristentrein, rondvaart en “picknick” lunch).

Donderdag 23 mei - Rondvaart Kagerplassen
Genieten van de mooie natuur rond de Kagerplassen. Deze omgeving bestaat uit uitgestrekte weidelandschappen, tientallen (historische) molens en pittoreske dorpjes. Vanaf het water heeft u een mooi uitzicht op deze bijzondere omgeving, u kijkt over het landschap heen. Dit prachtige watergebied ligt tussen de steden Amsterdam, Den Haag en Leiden. De boot vertrekt om 14.30 uur vanuit Warmond voor een ontspannen tocht met mooie vergezichten. Tijdens deze tocht wordt er een stop gemaakt op het Kaageiland. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 12.30 uur en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 18.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,50 (inclusief rondvaart).

Vrijdag 24 mei - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Dinsdag 28 mei - Strandvoertuig “de Vrijbuiter” in Noordwijk
Met het nieuwe strandvoertuig maken wij een tocht op het strand van Noordwijk bij Langevelderslag. We stappen om 11.00 uur in het nieuwe strandvoertuig. Tijdens de rit laten wij u genieten van alles wat op en om het strand te zien is. Een goede raad: neem warme kleding mee. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. Na de tocht van ongeveer 1 uur gaan we lunchen bij strandrestaurant Nederzandt. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 9.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 35,00 (inclusief strandtocht en lunch).

Woensdag 29 mei - Rondvaart Eilandspolder
De Eilandspolder ligt ingeklemd tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer. Dorpen in dit gebied zijn Graft, de Rijp, Oost- en Westgraftdijk, Noordeinde, Grootschermer, Driehuizen en Schermerhorn. De rondvaart duurt circa 1,5 uur. De rondvaartboot is een open boot. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap! Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,50 (inclusief lunch en rondvaart).