Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Ciska Zonneveld, Karla Kandiah en Virginia Dwarka.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk

Protocol volgens het RIVM waar we ons nog steeds aan moeten houden
Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft

 • Voor de zekerheid wordt u voordat u op pad gaat gebeld door een baliemedewerker voor een gezondheid check
 • Probeer zo veel mogelijk 1,5 meter afstand tot de anderen te houden
 • In de bus moet u een mondkapje dragen en u wordt verzocht deze zelf mee te nemen
 • Vóór het instappen het mondkapje opzetten. Dit is verplicht omdat u in de bus geen 1,5 meter afstand kunt houden tot de anderen. Houd het mondkapje op!
 • Voordat u de bus instapt krijgt u van de begeleider wat desinfectans om uw handen te ontsmetten
 • Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen
 • De vrijwilligers mogen u niet helpen, ook niet bij het instappen
 • Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam erop en daarin het bedrag voor het uitstapje
 • Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd
 • Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 13.00 uur

 • Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
 • De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
 • LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
 • De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
 • De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen. (zie ook het Protocol)
 • Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.

Extreme weersomstandigheden
Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.

Annuleren uitstapjes
Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
Geef bij inschrijving aan:

 • Als u een rollator of stok gebruikt
 • Een andere beperking heeft

Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Donderdag 26 augustus - Route Markermeer/bezoek Volendams museum

De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-Monnickendam-Volendam-Edam. Tijdens de route stoppen we voor de lunch en brengen een bezoek aan het Volendams Museum. Hier ziet u de levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger, met veel origineel filmmateriaal en met kunst van de vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Én als klap op de vuurpijl het sigarenbandjeshuisje. Een verbazingwekkend stuk huisvlijt van een Volendammer uitgetreden monnik die 11-miljoen-sigarenbandjes in zijn huis heeft opgeplakt als prachtige mozaïeken.
U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,50 (inclusief entree en lunch).
Met museumkaart: € 33,50 (inclusief entree en lunch).

Dinsdag 31 augustus - Strandvoertuig “de Vrijbuiter” in Noordwijk
Met het strandvoertuig maken wij een tocht op het strand van Noordwijk bij Langevelderslag. We stappen om 13.45 uur in het voertuig. Tijdens de rit laten wij u genieten van alles wat op en om het strand te zien is. Een goede raad: neem warme kleding mee. Bij slecht weer gaat de tocht niet door. Voorafgaand aan de strandtocht van ongeveer 1 uur gaan we lunchen aan het strand.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 36,50 (inclusief strandtocht en lunch).

Woensdag 1 september - Route Markermeer en bezoek Volendams museum
De chauffeur van de PlusBus rijdt vandaag middels een toeristische route met veel natuurgebied en uitzicht op Markermeer via Durgerdam-Ransdorp-Holysloot-Uitdam-Monnickendam-Volendam-Edam. Tijdens de route stoppen we voor de lunch en brengen een bezoek aan het Volendams Museum. Hier ziet u de levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger, met veel origineel filmmateriaal en met kunst van de vele kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Én als klap op de vuurpijl het sigarenbandjeshuisje. Een verbazingwekkend stuk huisvlijt van een Volendammer uitgetreden monnik die 11-miljoen-sigarenbandjes in zijn huis heeft opgeplakt als prachtige mozaïeken.
U wordt opgehaald tussen 09.30 uur en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,50 (inclusief entree en lunch).
Met museumkaart: € 33,50 (inclusief entree en lunch).

Donderdag 2 september - Lunch in Hotel New York en havenrondvaart Spido *
Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 46,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Dinsdag 7 september - Rondvaart Kagerplassen vanuit Leiden *
Vanuit centrum Leiden vaart u over de ‘Zijl’ naar één van de mooiste vaargebieden van het land; de Kagerplassen. De Kagerplassen bestaan uit uitgestrekte weidelandschappen, tientallen historische molens en pittoreske dorpjes. Vanaf het water heb je een mooi uitzicht op deze bijzondere omgeving. U vaart langs polders met koeien in de wei, eilanden met historische molens, kleurrijke bollenvelden en mooie vergezichten. Afvaarttijd is om 13.30 uur en lunch is aan boord. Duur rondvaart 2.25 uur.
U wordt opgehaald tussen 10.45 en 11.30 uur.
Wij schatten dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 43,00 (inclusief lunch en rondvaart).

Woensdag 8 september - Texel
Texel is een prachtig Waddeneiland. Op het eiland tref je in totaal zeven gezellige dorpjes namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal. Ze worden omringd door heel veel natuur.
U wordt opgehaald tussen 9.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 44,00 (inclusief overtocht en lunch).

Donderdag 9 september - Omniversum *
Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert een betere beleving dan een plat scherm. Een geavanceerd geluidssysteem produceert hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn. De film die vertoond wordt is Antarctica. Antarctica is een mysterieus land. Afgelegen, vijandig, en vrijwel onbewoond. Het is de koudste, droogste en winderigste plek op aarde, omringd door de ruwste oceanen. Er kan bijna niets op deze plek leven, maar toch gedijen hier vreemde en wonderlijke wezens in grote getalen. En het meest opmerkelijke: wat hier gebeurt heeft invloed op ons allemaal.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 42,00 (inclusief lunch en film).

Dinsdag 14 september - Rondvaart Amsterdam *
Op deze 1 uur durende rondvaart zult u verleid worden door de schoonheid van de Amsterdamse grachten. De comfortabele rondvaartboot voert u over de in de Gouden eeuw gegraven grachten, welke sinds 2010 erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed. U zult u verbazen over de architectuur van de imposante grachtenhuizen en pakhuizen. Verder zult u kennis maken met de belangrijkste bezienswaardigheden die Amsterdam rijk is. Zo zult u onder andere over de Amstel, langs de bekende Magere brug en het wereldberoemde Anne Frank huis varen. Vanaf het water bekeken is de Westerkerk mogelijk nog fotogenieker dan vanaf straat niveau. Daarna gaan we koffie drinken bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,50 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Woensdag 15 september - Imkerij ’t Schuurtje Loosdrecht
Op dit mooie plekje worden we ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Tijdens de excursie hoort u meer over het boeiende leven van de honingbij. U kunt een kijkje nemen bij de bijenkorven en ziet u hoe de bijen leven. In de landwinkel staat een proeverij klaar met verschillende honing en honingmede. Na afloop kunt u op de wijze van de imker een mooie bijenwaskaars maken.
U wordt opgehaald tussen 12.00 uur en 12.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 24,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met iets lekkers en proeverij).

Donderdag 16 september - Route Amstel en Kromme Mijdrecht
Via een mooie route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht rijdt de chauffeur naar Wilnis. Daar wordt de lunch genuttigd bij Paviljoen De Grote Sniep. De romantische ligging, verscholen tussen bomen en aan het water, middenin in dit prachtige natuurgebied maken dit tot een mooie locatie. Na de lunch rijden we naar het groenste en gezelligste vliegveld van Nederland, vliegveld Hilversum! Hier is de mogelijkheid om iets te drinken. Vervolgens via Naarden Vesting en Muiden richting huis!
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,00 (inclusief lunch).

Dinsdag 21 september - Route rondom de Westeinder- en Kagerplassen
De Westeinderplas herbergt het prachtige gebied de Bovenlanden. Kleine, door sloten verbonden akkers waar van oudsher de unieke seringenteelt plaats vindt. De streek rondom de Kagerplassen verbindt de oude akkerbouwpolders, de bollenstreek en Leiden. In de directe omgeving komt u deze drie cultuurhistorische werelden tegen in vele vormen zoals: de musea, bijzondere routes maar ook in de verkoop van streekproducten.
U wordt opgehaald tussen 9.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,00 (inclusief lunch).

Woensdag 22 september - Rondrit zonnetrein Schoorl
In samenwerking met Staatbosbeheer rijdt de Zonnetrein door de Schoorlse duinen. De trein geeft u een prachtig uitzicht op de unieke plekken in het bos- en duingebied. Onderweg krijgt u uitleg over de flora en fauna. De rit duurt +/- 1,5 uur. Na de rit genieten we van een kopje koffie of thee met appelgebak. Mondkapje in Zonnetrein is verplicht.
U wordt opgehaald tussen 11.15 en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 31,00 (inclusief rondrit en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).

Donderdag 23 september - Lunch bij Bistro ’t Schippersrijk
Bistro ’t Schippersrijk is een restaurant wat na vele jaren is uitgegroeid tot een begrip in de regio.
Het ligt direct aan het Uitgeestermeer , waar u een mooi uitzicht heeft over het meer met de diverse boten. Hier gaan we genieten van een heerlijke lunch.
U wordt opgehaald tussen 11.30 en 12.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief lunch Het Kombuisje en 1 kopje koffie of thee of frisdrank).

Dinsdag 28 september - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 23,50 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Woensdag 29 september - Route Utrechtse Heuvelrug
Tijdens deze route komen we o.a. langs fraaie buitenplaatsen als Slot Zeist, Huis Doorn, Kasteel Rhijnhauwen en De Piramide van Austerlitz. We gebruiken de lunch in Lage Vuursche.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 ( inclusief lunch).

Donderdag 30 september - Koninklijk Paleis Amsterdam
Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van de koninklijke gasten. Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw. Op de terugweg drinken we koffie bij Kaatje.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 20,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).