BeverwijkvoorElkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

Op stap met de 'Wijk-Uit' PlusBus

Voor wie?
BeverwijkvoorElkaar (onderdeel van Welzijn Beverwijk) levert met het organiseren van gezellige uitjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Waar naar toe?
Uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht. In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Door wie?
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Een van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider. De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? Inschrijven is kosteloos.
Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of per post ontvangen.

Aanmelden en/of meer informatie
Bel op werkdagen tussen 09.00 - 13.00 uur naar BeverwijkvoorElkaar
Telefoonnummer: 0251 22 22 22

U krijgt aan de telefoon:
Ciska, Karla en Leny.

Geef bij de inschrijving aan:
- dat u een rollator of stok gebruikt.
- dat u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig.

De telefoonmedewerker vraagt u om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon. Dit voor het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen.

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versoepelingen coronamaatregelen
- Bel af indien u verkouden bent, last heeft van keelpijn, niezen, hoest of verhoging heeft
- Wij vragen u om, als dat lukt, zelf u gordel om te doen.
- De begeleider mag u, indien noodzakelijk, ondersteunen bij het in- en uitstappen.
- Voordat u instapt geeft u de begeleider een envelop met uw naam en daarin het bedrag voor het uitstapje.
- Na elke rit worden de contactpunten in de bus gereinigd.
Krijgt u nadat u met ons op pad bent geweest corona, meld dit aan ons!

Spelregels
- Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
- De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
- LET OP: In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
- De tijden wisselen per uitstapje. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
- De kosten van een uitstapje staan in het maandprogramma. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
- Museumkaart: bent u in het bezit van een museumkaart geeft u dit dan direct door bij uw inschrijving. In het maandprogramma wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met en zonder Museumkaart.
- Annuleren uitstapjes. Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.
- TIP: Neem een flesje drinken mee voor onderweg, zeker op warme dagen.
- Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.
- Uitstapjes met een *: dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.


Woensdag 1 maart - Duinvermaak Bergen, pannenkoeken eten
Aan de rand van het Bergense bos en de Noord-Hollandse duinen ligt het prachtige, in 1913 gebouwde pand “Duinvermaak”. Reeds rond 1860 werd hier al een uitspanning gevestigd, een plek om de paarden uit te spannen. Deze uitspanning heette het “Vrouwtje van Duin”. Sinds 2014 is de originele doorgang van Duinvermaak naar het Vrouwtje van Duin weer in ere hersteld, waardoor er een sfeervolle ruimte en een mooi extra terras zijn ontstaan
Thuis ophalen tussen 11.00 en 11.45 uur
Thuis brengen rond 15.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 25,00

Donderdag 2 maart - Lunch Hotel New York en bezoek aan de Euromast
Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte.
Thuis ophalen tussen 10.15 en 11.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch, entree uitkijkplatform: € 52,50

Zaterdag 4 maart - Lentetuin Breezand
Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid komt de Lentetuin Breezand van terug als nooit tevoren: verfrissend, inspirerend en vol beleving. De 41ste editie van de bolbloemenshow vol tulpen, lelies, hyacinten, narcissen, calla’s en andere bijzondere bolgewassen, krijgt een vernieuwde uitwerking. Regionale bloembollenkwekers geven traditiegetrouw met hun voorjaarsbloeiers invulling aan de bolbloemenshow.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met gebak naar keuze: € 35,50

Dinsdag 7 maart - Van der Valk Hotel Oostzaan lunchbuffet
U vindt op het buffet een grote diversiteit aan koude en warme gerechten, vers gebakken broodsoorten, diverse luxe vleeswaren, vers gemaakte salades, verschillende soorten rauwkost, dagelijks wisselende warme gerechten, diverse eiergerechten, vers fruit en ter afsluiting zoete lekkernijen. Het lunchbuffet is inclusief koffie, thee, melk en vruchtensappen.
Thuis ophalen tussen 11.15 en 12.00 uur
Thuis brengen rond 14.30 uur
Kosten inclusief lunchbuffet: € 36,50

Woensdag 8 maart - Verzetsmuseum
Van mei 1940 tot mei 1945 was Nederland bezet door nazi-Duitsland. Hoe reageerden de Nederlanders? Ontdek aangrijpende, persoonlijke verhalen van mensen in een tijd vol moeilijke keuzes en beleef de sfeer van bezet Nederland. In een schitterend decor doorloopt u zes fases van de bezettingstijd. Elke fase wordt geïntroduceerd door een grote filmprojectie over de politieke en internationale context. Verder vertellen kleine, aangrijpende persoonlijke verhalen samen het grotere verhaal. U kunt de verhalen lezen of beluisteren. Na dit bezoek maken we gebruik van koffie of thee met iets lekkers bij Café-Restaurant de Plantage.
Thuis ophalen tussen 12.30 en 13.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree museum en 1 koffie of thee met gebak: € 39,00
Kosten met museumkaart: € 25,00

Donderdag 9 maart - Lunch en film bij Cineworld
We maken eerst gebruik van het luncharrangement om daarna een film te gaan zien.
Het lunch arrangement bestaat uit tomatensoep, een broodje kroket en een broodje gezond en 1 drankje. De film is op dit moment nog niet bekend dus wordt een verrassing.
Thuis ophalen tussen 11.45 en 12.30 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief lunch en film: € 27,50

Dinsdag 14 maart - Hermitage “Rembrandt & tijdgenoten”
Het is een unieke kans om kunst uit een privécollectie te kunnen bewonderen. Helemaal wanneer die werken voor één keer terugkeren naar de plek waar ze vier eeuwen geleden werden bedacht en gemaakt. ???????????????????????????????????? & ???????????????????????????????????????????? toont 35 schilderijen uit ???????????? ???????????????????????? ????????????????????????????????????????, een bijzondere privécollectie uit New York. U ziet prachtige werken van de grootste historieschilders uit de 17e eeuw, zoals ???????????????????????????????????? ???????????? ????????????????, zijn leermeester ???????????????????????? ????????????????????????????, zijn leerlingen ???????????????????? ???????????????????????????????????? en ???????????????????? ???????? ????????????????????????, maar ook tijdgenoten. Denk aan ???????????? ????????????????????????????, ???????????????????? ???????????? ???????????????????????? en ???????????? ????????????????????.
Thuis ophalen tussen 12.30 en 13.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree: € 38,00
Kosten met museumkaart: € 15,50

Woensdag 15 maart - Jopie Huisman museum in Workum (Friesland)
Het museum is één van de populairste musea van het noorden en is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meester schilder Jopie Huisman. Liefde voor natuur, mededogen maar ook het onaanzienlijke waarde geven. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn even veelzijdige als fascinerende oeuvre. Voorafgaand aan het bezoek aan het museum gebruiken we de lunch bij Hotel Restaurant De Gulden Leeuw.
Thuis ophalen tussen 09.45 en 10.30 uur
Thuis brengen rond 18.00 uur
Kosten inclusief entree en lunch: € 47,00
Kosten met museumkaart: € 36,00

Donderdag 16 maart - Lunch bij Sea You aan de Noordpier
Restaurant Sea You ligt aan het begin van de Noordpier en kijkt uit over het Noordzeekanaal. Genietend van een lunch, kijkend naar vrachtschepen en cruiseschepen. Het uitzicht verandert elke dag, ieder uur.
Thuis ophalen tussen 11.15 en 12.00 uur
Thuis brengen rond 14.30 uur
Kosten inclusief: € 23,00

Zondag 19 maart - Route richting Markermeer en bezoek Schooltje Dik Trom
Eerst rijden we via West Graftdijk en de Rijp naar de Beemster Eetkamer in Midden Beemster voor de lunch. Daarna bezoeken we het schooltje Dik Trom. Het schooltje heeft - net als vroeger - maar één klaslokaal. Door de oude schoolbanken, een potkachel, nostalgische schoolborden en klompen onder de kapstok, waant u zich in vroeger tijden. Hierna rijdt de chauffeur via vele mooie dorpen langs het Markermeer weer naar huis.
Thuis ophalen tussen 10.30 uur en 11.15 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch en entree: € 38,00

Dinsdag 21 maart - Rondleiding Abdij van Egmond
Verwonder u over de architectuur van de abdij van Egmond, de monumentale abdijkerk met relieken van Sint-Adelbert en de graftombe van Graaf Floris van Egmont. Brand een kaarsje bij de icoon van moeder Maria, geniet van de eco-, vlinder-, kruiden- en moestuin, de groentekas en het historische abdijterrein uit de middeleeuwen met de pittoreske Buurkerk. Ook krijgt u verborgen inkijkjes waar u normaal gesproken het bestaan niet van wist, zoals het binnenhaventje van Egmond aan het door de monniken gegraven kanaaltje dat ooit het binnenland van de provincie ontsloot. Na de rondleiding gaan we koffie of thee drinken bij restaurant Nieuw Westert, dat op de grens ligt van het Noord-Hollands Duinreservaat.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief rondleiding abdij en 1 kopje koffie of thee met taart: € 23,00

Woensdag 22 maart - Lunchen bij Kraantje Lek
Het oude Kraantje Lek is volledig opgefrist, gerenoveerd en in een moderner jasje gestoken met een nieuw interieur en een terras. Het groene Kraantje Lek met rode luiken en vermaarde holle boom voor de deur is een begrip in de omgeving van Overveen. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk dat het historische karakter behouden moest worden bij de vernieuwing en dat is gelukt.
Thuis ophalen tussen 11.15 en 12.00 uur
Thuis brengen rond 15.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 28,50

Donderdag 23 maart - Kennemer Theater 100% Hollandse Hits Live
Een heerlijk avondje meezingen, een traantje wegpinken bij emotionele herinneringen en volledig uit uw bol gaan. Met het beste repertoire van muzikale helden als Boudewijn de Groot, Andre Hazes, Willeke Alberti, Miss Montreal, Danny Vera, Frank Boeijen, BLØF, Doe Maar, Stef Bos, Herman Brood, Suzan & Freek, Anouk, Golden Earring, Normaal en nog veel meer.
Thuis ophalen tussen 18.45 en 19.30 uur
Thuis brengen rond 23.00 uur
Kosten inclusief entree, garderobe en pauzedrankje: € 31,00

Dinsdag 28 maart - Tuincentrum Global Garden
Bij Global Garden stapt u een wereld binnen van tuin en interieur, vol gemak en inspiratie. Mensen komen van heinde en ver naar het tuincentrum omdat ze zich in de oase van groen graag laten verrassen.
Thuis ophalen tussen 12.30 en 13.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten exclusief consumpties: € 12,50

Woensdag 29 maart - Blanckendaell
Het Van Blanckendaell dierenpark kenmerkt zich als een compacte en goed verzorgde dierentuin tussen Alkmaar en Schagen waarin zo’n 90 diersoorten hun plekje hebben gevonden, waaronder exotische vogels, diverse aapsoorten, kamelen, watoesi runderen, pelikanen, flamingo’s, pinguïns etc.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree en 2 kopjes koffie of thee met appelgebak: € 29,00

Donderdag 30 maart - Keukenhof
Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat de Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.
Thuis ophalen tussen 09.30 en 10.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree: € 35,00