BoodschappenPlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Liesbeth Schram, Sven Ypma, Luc van der Lee en Joan Valerio
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

LET OP: Contactpersoon: Onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Dinsdag 8 januari Museum van de 20e eeuw
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd?
Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk,
op school, in winkels.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 25,00 (inclusief entree)
Kosten met museumkaart: € 18,00 (inclusief entree)

Woensdag 9 januari Museum Weesp met lunch in Muiden
Museum Weesp neemt je mee in de verhalen van de stad en haar bewoners, van de vroegste nederzetting uit de IJzertijd tot nu. Bewonder het eerste porselein van Nederland, leer hoe chocolade gemaakt wordt en ontdek waarom de Weesper jenever favoriet was bij de VOC. Er is momenteel een wisselexpositie over chocolade. Al vanaf de oudheid was de cacaoboon in Zuid-Amerika een kostbaar goed. De Maya’s en Azteken gebruikten het als basis voor een ‘godendrank’, die volgens een exclusief recept bereid werd en een geneeskrachtige werking zou hebben. Duizenden jaren later is chocolade overal te koop en gaat er geen feest voorbij zonder chocoladetraditie: chocoladeletters, kerstkransjes of paaseieren, ze zijn niet meer weg te denken en toch zijn deze traditionele lekkernijen veel minder oud dan vaak wordt gedacht. Voorafgaand aan het museumbezoek gaan we lunchen bij café Ome Ko. Dit café is gevestigd op de plek waar de Vecht in het IJsselmeer uitmondt.
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 39,00 (inclusief lunch en entree museum).
Kosten met museumkaart: € 35,00 (inclusief lunch en entree museum).

Donderdag 10 januari Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).

Zondag 13 januari Voorstelling Op Hoop van Zegen *
De oer-Hollandse musical ‘Op Hoop van Zegen’ is gebaseerd op het onverwoestbare stuk uit 1900 van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat dan ook niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, leidt nog steeds tot de conclusie: de vis wordt duur betaald.
U wordt opgehaald tussen 13.15 en 14.00 uur
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn
Kosten: € 36,00 (inclusief entree, pauzedrankje en garderobe)

Dinsdag 15 januari Het Spoorwegmuseum Utrecht *
Met een bezoek aan Het Spoorwegmuseum reist u op een verrassende manier door 175 jaar geschiedenis. Er is van alles te doen, zowel binnen als buiten. Elke derde dinsdag van de maand
is er in Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een nostalgisch programma voor senioren.
Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.15 en 10.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.
Kosten: € 33,00 (inclusief entree en “picknick lunch”)
Met museumkaart: € 23,00 (inclusief entree en “picknick lunch”)

Woensdag 16 januari Pannenkoek eten bij Pannenkoekenhuis De Konijnenberg
Pannenkoekenhuis De Konijnenberg ligt aan de rand van het Groenendaalse bos.
Herberg de Konynenberg, vermoeide reizigers vonden er al rust in de achttiende eeuw. Sinds de jaren zeventig is de Konijnenberg een pannenkoekenhuis, en genieten gasten en toeristen er van de heerlijkste Hollandse pannenkoeken van biologisch meel. Een molenaar in de kop van Noord-Holland maalt dit speciaal voor het restaurant. Het interieur van het restaurant staat helemaal in het teken van Holland. Van Koningin Beatrix tot Johan Cruijff, van Jip en Janneke tot het Meisje met de parel: alles is hier terug te vinden. U kunt eventueel een korte wandeling maken in het Groenendaalse bos.
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 24,50 (inclusief 1 pannenkoek+1 kopje koffie/thee of 1 frisdrankje).

Donderdag 17 januari Lunchconcert met aansluitend lunch in Muziekgebouw ’t IJ
Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen toegankelijke 1 uur durende lunchconcerten in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ: een prachtige reeks om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek.
Na het concert, rond 13.30 uur, wordt er geluncht in Grand Café 4’33 met een uniek uitzicht over ’t IJ.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,00 (inclusief concert en lunch).

Dinsdag 22 januari Het Koninklijk Paleis in Amsterdam
Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen.
Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van de koninklijke gasten. Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw
Op de terugweg drinken we koffie bij Kaatje. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 18,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Woensdag 23 januari Uitzending Tijd voor Max bijwonen
Een live uitzending van Tijd voor Max bijwonen is toch altijd heel verrassend. In de herhaling kunt u thuis nog eens kijken of u uzelf terug ziet. Martine van Os en Sybrand Niessen zijn uw gastvrouw en gastheer en zij heten u van harte welkom. Na de uitzending gaan we naar eetcafé ’t Pandje om daar iets te nuttigen. Dit is voor eigen rekening!
U wordt opgehaald tussen 14.00 en 14.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 20.30 uur weer thuis bent.
Kosten: € 26,00 (inclusief 1 kopje koffie of thee met een plakje cake).

Donderdag 24 januari Route door West Friesland
We starten in De Rijp. Via Groot Schermer naar Schermerhorn. Spanbroek, Wognum, Twisk, Opperdoes naar het oudste en kleinste Zuiderzee stadje Medemblik. In Eetcafé de Kwikkel, gelegen tussen de havens van Medemblik, genieten wij van een lunch.
U wordt opgehaald tussen 09.00 en 09.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 31,50 (inclusief lunch).

Dinsdag 29 januari Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid *
Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Presenteer zelf het nieuws of stel een journaal samen of ontdek hoe het weerbericht er in 1955 uitzag. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 37,50 (inclusief entree en lunch)
Met museumkaart € 27,50 (inclusief entree en lunch)

Woensdag 30 januari Bezoek aan de Nieuwe en Oude Kerk in Delft*
De restauratie en herinrichting van de Nieuwe kerk is na een periode van 4,5 jaar voltooid.
Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. De Oude Kerk wordt ook wel de Oude Jan of Scheve Jan genoemd. De kerk dateert uit 1246 en is de oudste kerk van Delft. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 09.30 en 10.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis bent.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree en lunch)

Donderdag 31 januari Rondvaart over de Vecht inclusief erwtensoep
De Vecht behoren tot de mooiste natuur en cultuur gebieden van Nederland. Op deze rondvaart kunt u genieten van aan de Vecht gelegen pittoreske dorpen, prachtige kastelen en romantische theekoepels. Tijdens de 3 uur durende rondvaart vertelt de schipper over het ontstaan van het plassengebied en de historische bezienswaardigheden langs de Vecht. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en tijdens de rondvaart kunt u genieten van de erwtensoep met roggebrood en katenspek. Dit uitstapje gaat alleen door met een volle bus!
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 43,50 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie/thee en erwtensoep).