Beverwijk voor Elkaar

"Wijk-Uit" PlusBus

“Wijk-Uit” EDITIE: Het maandelijks programmablad van de Beverwijkse BoodschappenPlusBus, "Wijk-Uit" PlusBus.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds en wordt in de gemeente Beverwijk uitgevoerd door Stichting Welzijn Beverwijk.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt bij het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid onder Beverwijkse en Wijk aan Zeese senioren.

Senioren uit de gemeente Beverwijk kunnen gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus. De PlusBus organiseert uitstapjes in groepsverband.

Door het aanbieden van uitstapjes worden senioren in de gelegenheid gesteld om weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven en het opdoen van nieuwe sociale contacten.

Er worden uitstapjes gemaakt naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. Iedere maand verschijnt een programma waarin de activiteiten worden vermeld met bijbehorende tijden en prijzen.

Een belangrijke rol in dit project hebben de vrijwilligers. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, te weten de chauffeur die tevens begeleider is en een tweede begeleider. De begeleider ondersteunt waar nodig, begeleidt de deelnemer vanaf huis, biedt een arm, helpt de deelnemers de bus in en uit, heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Bent u geïnteresseerd en staat u nog niet ingeschreven? U kunt ons bellen voor de “Wijk-Uit” editie. Inschrijven is kosteloos. U kunt de editie per mail of per post ontvangen.

Wij wensen u een leuk en aangenaam uitstapje toe!

U krijgt aan de telefoon:
Carla Dekker, Karla Kandiah, Joan Valerio, en Ciska Zonneveld.
Telefoon: 0251 – 22 22 22 (BeverwijkvoorElkaar) op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur
Email: info@ beverwijkvoorelkaar.nl
Website: www.beverwijkvoorelkaar.nl
Bezoekadres: Stichting Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk


De Regels belangrijk om te lezen….

U kunt zich aanmelden voor de uitstapjes.
• Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
• Er moeten zich minimaal 5 deelnemers aanmelden, tenzij anders vermeld!
• Wanneer er veel aanmeldingen voor een uitstapje zijn, proberen wij dit uitstapje nogmaals in te plannen.
• De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
• LET OP: In verband met het beperkt aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
• De tijden wisselen per uitstapje. Omdat er meerdere mensen door heel Beverwijk en Wijk aan Zee worden opgehaald nemen we daar drie kwartier de tijd voor. De chauffeur en begeleider bepalen vooraf de meest logische volgorde van ophalen. Omdat de adressen per rit anders zijn, zal de bus ook op wisselende tijden bij u voorrijden. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
• De kosten van een uitstapje vindt u in het programmablad. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
Museumkaart: als u een Museumkaart heeft, geef dit dan aan bij inschrijving. In ons programmablad wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met een Museumkaart.
• Bij een aantal dagtochten is een ”picknick” lunch inbegrepen.
Deze bestaat uit 2 belegde broodjes, 1 krentenbol, 1 stuk fruit en 1 pakje melk of 1 pakje jus d’orange.

Annuleren uitstapjes
• Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.

Attentie
• Geef bij inschrijving aan:
 Als u een rollator of stok gebruikt
 Een andere beperking heeft
• Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel beschikbaar.

Extreme weersomstandigheden
• Bij extreme weersomstandigheden lassen wij het uitstapje af. Wij nemen geen enkel risico.

Uitstapjes met een *: Dankzij een kortingsactie kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Drinken mee onderweg en een telefoonnummer van een contactpersoon
Tip: Neem, zeker op warme dagen, een flesje drinken mee. En onze telefoonmedewerkers gaan u vragen om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon door te geven! Dit in het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand voor u te bellen!

Woensdag 22 januari - Lunch Hotel New York en bezoek Euromast *

Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. En dat betekent een prachtige mix tussen oud en nieuw die deze plek uniek maakt! Het gebouw is een echt icoon op de kop van de Wilhelmina pier in het moderne Rotterdam. Bekijk Rotterdam vanaf 185 meter hoogte! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Een paar snelle liften brengen je met hoge snelheid en in luttele seconden naar het uitkijkplatform op bijna 100 meter hoogte.
U wordt opgehaald tussen 09.15 uur en 10.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,00 (inclusief lunch, entree en 1 kopje koffie of thee).

Donderdag 23 januariUitgebreid lunchbuffet bij Van der Valk Hotel Akersloot
Bij het lunchbuffet vindt u een grote diversiteit aan koude en warme gerechten, vers gebakken broodsoorten, diverse luxe vleeswaren, vers gemaakte salades, verschillende soorten rauwkost, dagelijks 6 wisselende warme gerechten, diverse eiergerechten, vers fruit en ter afsluiting heerlijke huisgemaakte desserts.
U wordt opgehaald tussen 11.00 en 11.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 14.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,50 (inclusief lunchbuffet met koffie/thee/melk en vruchtensappen).

Dinsdag 28 januari- Hermitage - Juwelen schitteren aan het Russische Hof
Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. In deze tentoonstelling ziet u schitterende juwelen samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums. Deze werden gedragen door de high society aan het Russische hof in St-Petersburg. U ontmoet zo de flamboyante keizerinnen Anna Elisabeth en Catharina de Grote maar ook de grootvorsten . tsarina’s en andere adellijke personen.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree).
Kosten met museumkaart: € 19,00 (inclusief entree).

Woensdag 29 januari - Miniworld Rotterdam *
Geniet van deze prachtige en adembenemende overdekte miniatuurwereld. Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van het "Rotterdam in miniatuur", inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. U ontdekt zo de vele opmerkelijke details en verhalen van deze unieke wereld. Voorafgaand aan dit bezoek gaan we lunchen.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 36,00 (inclusief lunch en entree).

Donderdag 30 januari - Nationaal Monument Oranjehotel Scheveningen
In dit herinneringscentrum hoort u de verhalen van mensen die hier opgesloten zaten. Er wordt verteld over het gevangenisleven en gevangenissysteem, maar ook over de bezetting, het verzet, de ontwrichting binnen families en de naoorlogse omgang met het verleden. In het hart van het Herinneringscentrum bevindt zich de authentieke Cel 601, een van de dodencellen. Deze cel werd direct na de oorlog in oorspronkelijke staat als stille getuige bewaard. Voorafgaand aan dit bezoek wordt er geluncht in Scheveningen.
U wordt opgehaald tussen 10.00en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 40,50 (inclusief lunch en entree).

Dinsdag 4 februari - Space Expo
Space Expo is het bezoekerscentrum van ESA ESTEC en hét museum over ruimtevaart. Bezoekers die Space Expo binnenkomen maken een spannende ontdekkingstocht door het heelal. Zo kunt u een echte meteoriet aanraken, een waterstofraket lanceren of springen op de maan. Ook is er een tentoonstelling met 100 voorwerpen die echt in de ruimte zijn geweest, zoals de originele Soyuz capsule van André Kuipers. Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kunt u lopen door een model van het International Space Station (ISS). Favoriet bij veel bezoekers is de levensgrote maquette van de Maanlanding.
U wordt opgehaald tussen 12.30 en 13.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 32,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).
Kosten met museumkaart: € 20,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee en appelgebak).

Woensdag 5 februari - Rondvaart Amsterdam *
Op deze 1 uur durende rondvaart zult u verleid worden door de schoonheid van de Amsterdamse grachten. De comfortabele rondvaartboot voert u over de in de Gouden eeuw gegraven grachten, welke sinds 2010 erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed. U zult u verbazen over de architectuur van de imposante grachtenhuizen en pakhuizen. Verder zult u kennis maken met de belangrijkste bezienswaardigheden die Amsterdam rijk is. Zo zult u onder andere over de Amstel, langs de bekende Magere brug en het wereldberoemde Anne Frank huis varen. Vanaf het water bekeken is de Westerkerk mogelijk nog fotogenieker dan vanaf straat niveau. Daarna gaan we koffie drinken bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,50 (inclusief rondvaart en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Donderdag 6 februari - Omniversum
Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert een betere beleving dan een plat scherm. Een geavanceerd geluidssysteem produceert hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn. De film die vertoond wordt is Oceans, our blue planet. Ga mee met BBC Earth op ontdekkingsreis over de zeven zeeën van onze planeet. Er valt nog zoveel te zien en te ontdekken in onze oceanen. Kom oog in oog met dolfijnen en zee-otters, ingenieuze lipvissen en intelligente octopussen en yetikrabben die de show stelen in deze prachtige natuurdocumentaire. Oceans, our blue planet geeft meer inzicht in de complexe patronen van het leven onderzee en maakt ons bewust van haar kwetsbaarheid.
U wordt opgehaald tussen 10.00 en 10.45 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 39,50 (inclusief lunch en film).

Dinsdag 11 februari - Hortus Botanicus Leiden
De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. In de kassen van de Hortus worden verschillende belangrijke collecties onderhouden. Vleesetende planten, tropische gewassen, orchideeën en de beroemde Victoria amazonica zijn allemaal hier te vinden.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 29,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).
Kosten met museumkaart: € 21,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appeltaart).

Woensdag 12 februari - Proeverijplank bij Gewoon in Wijk aan Zee
De proeverijplank is inmiddels een geweldig succes bij Gewoon! Laat u verrassen en geniet van een klein soepje, brood & aioli en allerlei heerlijke huisgemaakte warme en koude hapjes,
U wordt opgehaald tussen 11.30 en 12.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 19,00 (inclusief proeverijplank en 1 kopje koffie of thee).

Donderdag 13 februari - Lunchconcert in Muziekgebouw ’t IJ met aansluitend lunch
Duo Ebano doorbreekt in dit programma de traditionele grenzen van het repertoire voor klarinet en piano met nieuwe composities en arrangementen van rock, folk- en pianomuziek. Gemoedstoestanden als sereniteit, angst, zachtheid en verlangen komen voorbij. Ook maakt het duo gebruik van slagwerktechnieken, elektronische apparaten, bijzondere instrumentale technieken, een kazoo en ander exotisch instrumentarium. Een onconventioneel concert, van heel zacht naar uitzinnig.Het lunchconcert is van 12.30 tot 13.30 uur. Na afloop gaan we lunchen bij Koffie bij Kaatje in Halfweg.
U wordt opgehaald tussen 10.30 en 11.15 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 26,00 (inclusief concert en late lunch).

Dinsdag 18 februari - Rijksmuseum: Caravaggio-Bernini, Barok in Rome
Een nieuwe generatie ambitieuze kunstenaars aangevoerd door de briljante schilder Caravaggio en de geniale beeldhouwer Bernini schudde in de eerste decennia van de 17de eeuw de ingedutte eeuwige stad Rome wakker. Zij introduceerden een nieuwe kunsttaal, waarbij niet langer elegantie de norm was, maar het oproepen van emoties: de barok. Theatrale kunst met drama, dynamiek en bravura. Een kunst waarbij schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur innig samenwerkten. Een revolutie in de westerse kunst, die in Rome begon en in heel Europa zijn sporen naliet.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 28,00 (inclusief entree).
Kosten met museumkaart: € 12,00 (inclusief entree).

Woensdag 19 februari - Zandvoorts Museum “Keizerin Sisi”
De tentoonstelling heet “Op de vlucht voor zichzelf”. Keizerin Sisi heeft vanuit de geschiedenis een band met Zandvoort. Keizerin Elisabeth van Oostenrijk en Hongarije heeft namelijk in 1884 en 1885 een aantal maanden in Zandvoort doorgebracht. Naast een documentaire over Keizerin Sisi vindt u heel veel kleding en voorwerpen uit deze tijd in het museum.
U wordt opgehaald tussen 12.45 en 13.30 uur.
Wij schatten in dat u rond 16.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 23,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).
Kosten met museumkaart: € 19,50 (inclusief entree en 1 kopje koffie of thee met appelgebak).

Donderdag 20 februari - Stoomdag Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik
Het Nederlands Stoommachinemuseum is dé plaats om te ontdekken wat water en vuur teweeg kunnen brengen! Kom langs en ontdek hoe James Watt’s werelduitvinding werkt. Op Stoomdagen is de ketel opgestookt. Je hoort dan de stoommachines puffen, voelt de warmte en ruikt de olie. Op reguliere dagen draaien de machines op perslucht. Het museum heeft de grootste verzameling werkende stoommachines onder één dak. Maar ook buiten gaat de collectie verder. Hier ziet u onder andere de stoomhijskraan en -baggermolen. Dit Medemblikker museum is gevestigd in voormalig stoomgemaal ‘Vier Noorder Koggen’ aan het IJsselmeer.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 27,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie/thee met appelgebak).
Kosten met museumkaart: € 19,00 (inclusief entree en 1 kopje koffie/thee met appelgebak).

Zaterdag 22 februari - Kennemer Theater: voorstelling “Hendrik Groen”
De knuffelbejaarde van Nederland keert terug in het theater met ‘Zolang er leven is’, een nagelnieuwe komedie over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Humor, ontroering en levenslust voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral níet achter de geraniums gezeten. Want ook nu wachten Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en de nieuwe bewoners van het verzorgingshuis weer tal van belevenissen. De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige Hendrik Groen-voorstelling, met Beau Schneider in de hoofdrol. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt, “in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”.
U wordt opgehaald tussen 19.00 en 19.45 uur.
We schatten in dat u rond 22.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 34,50 (inclusief entree, pauzedrankje en garderobe).

Dinsdag 25 februari - Naturalis Leiden
Zien, doen en beleven: in het nieuwe Naturalis dompelt u zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Zo neemt het museum u bijvoorbeeld mee naar het vroegste leven op aarde, Nederland in de ijstijd en de oerkrachten van onze planeet. U maakt kennis met de verrassendste versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen. Ook doet u spectaculaire ervaringen op: hoe voelt het om terug te reizen naar de dinotijd?
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.30 uur weer thuis zult zijn
Kosten: € 28,00 (inclusief entree).
Kosten met museumkaart: € 12,00 (inclusief entree).

Woensdag 26 februari - Zilvermuseum Schoonhoven expositie “Dynasty” *
Voor- en tegenspoed, aantrekken en afstoten, intriges en koninklijke ambities kenmerkten de dynastieën Van Kempen en Begeer. Machtige families met koninklijke ambities; fabrikanten die de wereld en echte royalty als hun klanten hadden. Voortdurend in de weer om macht te krijgen of te houden. Groots en meeslepend in alles wat ze deden. Een lange en rijke historie in Zilver. Vakmanschap, handelsgeest, innovatie, design, durf en gedrevenheid, sociaal en royaal bracht hen als fabrikanten van Zilveren gebruiksvoorwerpen tot in de hoogste kringen in binnen- en buitenland. Verhalen en Zilver worden samengebracht in het Nederlands Zilvermuseum in deze allesomvattende tentoonstelling. Voorafgaand wordt er gebruik gemaakt van een lunch in Eethuis De Waag in Schoonhoven.
U wordt opgehaald tussen 10.15 en 11.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 36,00 (inclusief lunch en entree).
Kosten met museumkaart: € 26,50 (inclusief lunch en entree).

Donderdag 27 februari - Siroopwafelfabriek Gouda
De Siroopwafelfabriek is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in hartje Gouda. Een bezoek aan de fabriek is een fantastische ervaring die u niet snel meer zult vergeten. Tijdens uw bezoek komt u meer te weten over het ontstaan van de Kamphuisen Siroopwafel, ziet u in de fabriek de siroopwafelbakkers aan het werk, kunt u in het hart van de oven kijken en zien hoe heden ten dage de siroopwafels worden gebakken. Daarna kan iedereen genieten van een ovenverse Kamphuisen Siroopwafel. Wij adviseren luchtige kleding te dragen tijdens de Experience en uw dikke trui thuis te laten. Het kan namelijk warm zijn in de Siroopwafelfabriek.
U wordt opgehaald tussen 12.15 en 13.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 17.00 uur weer thuis bent.
Kosten: € 29,00 (inclusief entree, rondleiding en 1 kopje koffie of thee met een siroopwafelgebakje).

Vrijdag 28 februari - Strandpaviljoen Noordzee
De PlusBus rijdt naar IJmuiden voor een bezoek aan het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Paviljoen Noordzee heeft een ideale ligging aan het zeer brede strand met een grote parkeerplaats net achter de duinen. We genieten daar van een gebakken visje.
U wordt opgehaald tussen 11.15 uur en 12.00 uur.
Wij schatten in dat u rond 15.30 uur weer thuis zult zijn.
Kosten: € 22,00 (inclusief gebakken vis, frietjes, salade en 1 kopje koffie of thee of 1 frisdrankje).